петък, 31 юли 2009 г.

HTC Hero - първи впечатления

HTC Hero пристигна в офиса.

Новият интерфейс на HTC за Android, противно на очакванията ми, се оказа супер бърз и адски адекватен при работа с екрана. Почти толкова бърз е колкото е този на iPhone и при това, че е натоварен със всевъзможни widget-и, функции, екстри и други подобни джаджи.

Вътрешният интерфейс на главното меню и всички подменюта са точно толкова добри и лесени, колкото и на iPhone.

По-важното е, че освен мултитъч технологията, която работи невероятно и не е само колкото да отбие номера като при LG Arena/Viewty 2/Crystal, имаме и пълен Flash Support. Нещо, което iPhone няма, няма и да има. Десктоп версията на YouTube върви безотказно, както би вървяла на вашето PC. Овен това, vbox7.com също няма никакви проблеми. Всякакви Flash игрички и екстри, интегрирани в браузъра се отварят за секунди и няма никакъв проблем със touch екрана.

Изобщо, може в момента да няма този набор от приложения, който има AppStore и пиратският Cydia, но Android е нова OS и й трябва малко време за да навакса. Бъдещето е пред нея, а това което показва HTC Hero е ясен пример как iPhone може да диша прахта на друг телефон.

Като за край забравих да спомена, че дизайнът на този телефон е просто покъртителен, супер стилен, тъничък и привличащ окото. Радвам, се че HTC започнаха да мислят не само за вътрешния вид (хардуер и софтуер), но и за външният и направиха това бижу.

Цената му в България в момента е 1000 лева, но съм сигурен че до 2-3 месеца ще е паднала до 700 лв. Очакавйте линк към пълното ревю скоро, както и някоя друга снимка от 5 мегапикселовата камера.

Оценка от първо човъркане 8/10.

Няма коментари:

Публикуване на коментар