понеделник, 7 септември 2009 г.

The Final Destination 3D / Последен изход 4 ревю


The Final Destination 3D / Последен изход 4

Филмите Последен изход са може би едни от съвсем малкото, които гледам в този жанр. И то защото бруталността във тях е толкова много, че прелива в комичност. Първият филм ме зариби, а вторият направо ме разби. Беше много добър и приключи историята. Е там където е текло...знаете. Появи се трети филм, който беше заложил на нова история (дори обещаваше да е последен), не особено сполучлив като изпълнение и оригиналност...изобщо. Ето защо отидох да гледам последния след последния, този път кръстен ПоследниЯТ изход и то в 3D.

По 3D-то само похвали, че са го използвали доста пъти и то качествено. Не съжалявам за допълнителните 4 лв, които дадох за триизмерна прожекция. Към бруталните смъртни случай имам малко забележки, които не са толкова съяествени, макар и изобщо да не могат да стъпят на косата на бруталната Смърт от втора част.

Липсваше обаче история. Никаква, просто навързани едно след друго събития как хората умират. Никаква интрига между тях. Заради това и филмът е уникално кратък - може би около 75-80 минути максимум. Да не говорим ,че момчето предвидило катастрофалното събитие после имаше замъглени видения как ще умре следващият, но тактично имаше амнезия как беше редът на умирането (защото така филмът няма нужда да обяснява нищо и да вкарва каквато и да било сюжетна нишка). А накрая (СПОЙЛЕР) когато получи отново голямо дежа-ву какво чака цял МОЛ и го спаси, Смърта не погна хората от МОЛ-а, а само него и двете момичета, което (КРАЙ СПОЙЛЕР) тотално срина идеята на поредицата. Има много препратки към предишните части, особено последната сцена в края. Всъщност тъй като се развива там където (СПОЙЛЕР) свърши първа част (КРАЙ СПОЙЛЕР), вече знаех какво ще стане.

Филмът е омазан от към традицията на поредицата и от към липса на дори мъничка интрига (а.к.а сюжет). Може да е брутален, може и да е 3D - което и спаси филмът, но той осра поредицата дори повече от третата част, което и не съм вярвал че е възможно. И ако продължат, да вадят нови в стил Saw (Убийствен пъзел), то едва ли ще се намерят хора да гледат следващите части, които сигурно биха се казвали По-последен изход, Най-последен изход, Мега...Гига... и т.н...

Оценка: 5/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар